Verrassend zeldzame Golf kost net geen ton

Ja, bijna 100.000 euro voor een Volkswagen Golf. Maar dan heb je wel één van de verrassend zeldzaamste exemplaren van de Volkswagen Golf ooit gebouwd.

De Volkswagen Golf is een allemansvriend. Of je nou een goedkope startersauto zoekt, een lekker aangeklede dikke diesel, een PHEV-zakenauto, een stationwagon of natuurlijk het snelle spul: het kan allemaal met ‘Golf’ op de bips geschreven. Vandaag moeten we het even hebben over die snelle versies. Nee, snelle versie. GTI komen we nog wel eens op, we moeten het even hebben over de Golf R.

Volkswagen R
De GTI is er namelijk al sinds de originele Golf in de jaren ’70. Pas vanaf het jaar 2000 ging Volkswagen op een performance-tour en trad de R32 ten tonele. Waar de GTI het beste was van de voorwielaangedreven Golf met viercilinder, kreeg je bij de R32 de 3.2 liter VR6 zescilinder en vierwielaandrijving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *